Kage, fødselsdag og (u)hygge
3. november 2019
Fødselsdagsgaver 2

Der har været helt stille på bloggen de sidste par uger. Jeg har ikke lige haft overskuddet til at skrive et indlæg, men nu er jeg tilbage med et lille opsummerings-indlæg over de sidste par uger og dermed oktober måned. 

For os er oktober altid en dejlig, men travl måned. Vi har begge fødselsdag, og med mig som skilsmissebarn og os begge med store familier, så er der næsten ikke nok weekender i oktober måned, når det handler om fødselsdagsfejring (sikke et problem, hva? En masse mennesker der gerne vil fejre en, hæhæ). Regnestykket bliver endnu sværere, da både min kusine og mormor også har fødselsdag denne måned. Derfor har hver weekend i oktober, på den ene eller den anden måde, stået på fødselsdage – det er nu egentlig meget hyggeligt! 

Fødselsdag er oftest lig med kage, og vi lavede derfor den lækreste cheesecake. En Daim-Cheesecake, mums. Opskriften er fra Frederikke Wærens, og hvis I synes det lyder lige så lækkert som os, så kan I finde opskriften på hendes hjemmeside her. Vi snød dog en lille smule … Det er med at springe over hvor gærdet er lavest, ikke? Kagen skulle nemlig pyntes med en karamelsovs – det virkede både dyrt og besværligt (jeg er jo ikke lige frem kagetypen, eller køkkentypen for den sags skyld, hæhæ), så i stedet købte vi karamelsovs fra Odense Marcipan, og det fungerede helt fint!

Vi var selv ret tilfredse med resultatet – hvad synes I, ser den ikke godkendt ud? 

 

En af mine absolut yndlings dage i oktober er d. 19. oktober, for der har Frede fødselsdag. Jeg bliver altid som et lille barn når jeg har købt gaver til ham, kan næsten ikke vente på at han skal åbne dem. I år var første gang i mange år hvor vi ikke havde en eksamen hængende over hovedet, så dejligt – og så var det endda en lørdag. Jeg stod derfor tidligt op, hentede morgenbrød, pyntede op med flag og gaver og vækkede Frede med en fødselsdagssang. Vi havde den dejligste dag med ren afslapning.

Om aftenen var vi ude og spise med Fredes familie på La Rustica, og så havde Frede lavet chokolademouse til dessert. Alt i alt, en rigtig dejlig dag, det håber jeg i hvert fald også at Fredes synes.

Udover at oktober for os handler om fødselsdag, så er det jo også i oktober, at der er Halloween. Vi besluttede derfor at lave græskar – det har vi ikke gjort sammen før. Det er aldrig rigtig noget vi har gjort, da jeg var barn (selvom min mor påstår, at jeg har prøvet det to gange), Frede derimod var rutineret – så nu skulle vi prøve det.

Jeg fandt et STORT græskar, og Frede et lidt mindre. Vi var begge ret begejstrede over mit, og Frede nok også en smule misundelig. Det viste sig dog, at det store græskar ikke er det fedeste. For det tog jo dobbelt så lang tid at lave, amen altså. Jeg måtte få lidt hjælp til at skrabe fyldet ud (Note til mig selv: Næste år vælger du et mindre græskar). Udover mit store græskar, så valgte jeg også nærmest kun at skære runde former, det burde man måske ikke lige gøre som første-gangs-græskar-skærer. Det var altså overhovedet ikke nemt, og jeg var da også lige ved at miste tålmodigheden til sidst, da Frede jo havde været færdig længe. Dog synes jeg faktisk, at mit græskar blev rigtig fint, og Fredes også! Vi gik efter hver vores tema, Frede det uhyggelige og mit det fjollede – og jeg er altså stolt af os, hvis jeg selv skal sige det. Hvad synes I, er de ikke blevet gode?

Det var lige et lille udpluk fra vores weekender i oktober.

Tak fordi du læste med.

 Kram fra M

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OM MIG

Hej, mit navn er Mathilde. Jeg er 24 år gammel og bor sammen med Frederik, der uden tvivl hører under definitionen, verdens bedste kæreste. Vi har været kærester siden 2013, og utroligt nok er han ikke løbet skrigende væk – endnu i hvert fald.

Her på bloggen deler jeg ud af lidt af hvert. Alt fra ferier, til bolig og helt almindelige hverdagsting. Toppen af poppen (hvis jeg i hvert fald selv skal sige det) er, at bloggen er personlig, den er MIG og jeg deler derfor også ud af mine ærligheder direkte fra hjertet.

Tak fordi, at du læser med! 

SENESTE BLOGINDLÆG

Min ærlighed om stress

Min ærlighed om stress

Hej, og tak fordi du læser med.   Her kommer et lidt mere personligt indlæg fra min side af. Jeg håber, at du vil tage godt imod det.  Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg går til psykolog. Det er egentlig lidt mærkeligt for mig at skrive, for på en eller...

læs mere
Min nye grønne baby

Min nye grønne baby

YES så skete det endelig! Jeg har fået min grønne baby - og det er ikke bloggen jeg snakker om. Nej det er min helt nye iPhone 11 Pro!!! Jeg kan næsten ikke få armene ned, tænk at man kan blive så glad for en materiel ting. Jeg har længe vidst, at min iPhone 6s, der...

læs mere
Sommerferie minder

Sommerferie minder

Det er mere end halvanden måned siden, at Frede og jeg kom hjem fra vores sommerferie. Jeg tænker derfor, at det må være på tide at skrive et blogindlæg og vise en masse billeder fra vores ferie. En ferie vi havde glædet os helt ekstremt til, og som vi ser tilbage på...

læs mere

RELATEREDE BLOGINDLÆG

Min nye grønne baby

Min nye grønne baby

YES så skete det endelig! Jeg har fået min grønne baby - og det er ikke bloggen jeg snakker om. Nej det er min helt nye iPhone 11 Pro!!! Jeg kan næsten ikke få armene ned, tænk at man kan blive så glad for en materiel ting. Jeg har længe vidst, at min iPhone 6s, der...

læs mere
Birthday Girl

Birthday Girl

Så er det blevet tid til mit andet blogindlæg (WOW det føles lidt mærkeligt for mig at skrive). Tusind tak til alle jer, der allerede har læst mit første indlæg, det betyder virkelig meget - og endnu mere tak fordi du fortsat læser med. Hvis du ikke allerede har læst...

læs mere